torstai 29. huhtikuuta 2010

Vappuasiaa

Vappuaattona Punavuoren Putiikki on auki klo 11-16, suljemme siis pari tuntia normaalia aikaisemmin. Lauantaina 1.5 olemme kiinni ja normaalisti avoinna sitten taas tiistaista alkaen.

Toukokuu tuo muuten muassaan monenlaista tapahtumaa myös meille Putiikille, myyjäisiä ja muuta. Mutta niistä lisätietoa lähempänä.

Olethan muuten liittynyt jo Punavuoren Putiikin ryhmään Facebookissa?

Vapputerveisin,
Hanna

tiistai 27. huhtikuuta 2010

Maakuntamatkailua

Viime viikolla ängettiin itsemme Tyran autoon ja suunnattiin nokkamme kohti Toijalan kangastukkua. Iso kangastukku oli minulle aivan vieras paikka. Mutta voin sanoa että onneksi en osaa ommella, koska paikka oli täynnä houkuttelevia kankaita! Niin varmasti myös Tyrankin mielestä, koska paluumatka autossa oli hieman ahdas, kiitos kaikkien ihanien kankaiden. ;)

Kevät alkaa näkyä liikkeessäkin, putiikin puolelle on alkanut ilmestymään kepeämpiä luomuksia. Koruvalikoimaankin on tullut lisäyksiä...

Muuten, olen löytänyt tyttömäiseen puoleeni lisäyksen Origamihiuspannan avulla. Veikeä juttu! :)

Kesää odotellen,

Sara

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Fiona Timantin vaatekaappi



Ihanan Fiona Timantin vaatekaapista löytyy vintagelöytöjä ja aarteita. Korvista muuten suunnittelemani ja tekemäni korvikset! Klikkaa tästä, niin pääset Olivianlehden sivuille lukemaan enemmän Fionan tyylistä!

Hauskaa maanantaita

Tyra

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Web Shop


Nyt on sitten jo mahdollista ostaa Miranda Lingerie- alusasuja netistä! MadeBy-nettisivustosta löytyy kevään mallison alusasut ja niitä pystyy tilaamaan kotiovelle jos ei pääse Helsinkiin Punavuoren Putiikkiin! Tämä on erittäin kätevää ja helppoa! Uuteen nettikauppaan pääset klikkaamalla tästä

Kevätterveisin

Tyra

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Silkkialusasujen hoito-ohje

Olen saanut paljon kysymyksiä Miranda Lingerie-alusasujen hoidosta. Ajattelin laatia pienen ohjelehtisen jossa on tärkeimmät muistettavat kun käyttää ja pesee silkkisiä alkkareita.

Pesu

Pese kaikki alusvaatteesi käsin, etenkin rintaliivit. Näin asusi pysyvät kauniina ja niiden värit hehkuvina, eikä silkkikuitu vahingoitu koneessa. Käytä pesuun silkille tarkoitettua pesuainetta tai muuta mietoa pesuainetta, mutta kuitenkin aina sellaista, jossa ei ole valkaisuainetta.

Kuivaaminen

Pestyäsi alusasusi ja puristele niistä ylimääräinen vesi. Erityisen hyvä tapa on kietoa ne tätä varten puhtaan pyyhkeen sisään. Ripusta alusasu sitten varjoon kuivumaan. Älä koskaan kierrä silkkisiä vaatteita kuivaksi, sillä kosteana silkkikuitu vahingoittuu helposti!

Käyttö

Silkkisten asluasujen ikä pitenee niitä käyttämällä. Kuten helmet, silkki tarvitsee ihon kosteutta pysyäkseen kiiltävänä ja kauniina. Nauti siis uusista alusvaatteistasi käyttämällä niitä usein!


Tyra

torstai 15. huhtikuuta 2010

Huomenna lähtee!

Vanhalla ylioppilastalolla alkaa perjantaina varastojen tyhjennysmyynnit. Olen kaivanut kaikki mallikappaleet ja aikaisempian mallistojen varastosta löytyneet alkkarit esiin. Huomenna siis tuon nuo tuotteet myyntiin ja edullisesti. Pitää myöntää että tein jopa paljon löytöjä itsekkin tonkiessa laatikoita. Markkinat auki perjantaina 11-19 ja lauantaina 10-18!

Nähdään viikonlopun aikana

Tyra

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Tangoa

Olin eilen Kutosella kuuntelemassa kun Darya & Månskensorkester soitti vanhaa suomalaista tangoa. Lämmittelemässä olleen Vallilan Tangon valitettavasti missasin, kun en taaskaan arvannut oikein keikan alkuaikaa...

Paikka oli ihan tupaten täynnä, ja oon ymmärtäny että niin muutki vastaavan tyyppiset lavatanssi/klubi-yhdistelmät mitä viime aikoina on järjestetty. Jäätiin sitten vaan miettimään, että kuinka paljon campia tuollaisessa kukkamekkomeiningissä loppujen lopuksi on. Koska joo, kyllä varmaan sitä vois vitsinä käydä kerran, mutta jos kaikki iskelmäiltamat on täynnä, niin johan siinä jonkunlaisesta oikeasi tykkäämisestä on kyse? Onko iskelmämusiikki siis in?

Näin vaateihmisenä aloin kaipamaan siitä oikeasta kukkamekosta jotain modernimpaa versiota. Itse ulkoilutin syksyllä mallistoon tulevaa kotelomekkoa, joka kyllä yksivärisyydessään tuntui kovin epäiskelmälliseltä. Jotenkin minusta tanssimusiikki vaan vaatii kukkia. Onneksi Darya näytti mallia, että yksinkertainen musta mekko voi olla todella tango (rock ei varmaan käy tähän adjektiiviksi?).

Tässä ei oo sama mekko, mutta kovin tyylikäs tämäkin, kato vaikka:

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Ikkunashoppailua iltaisin

Ennen viikonloppua somistelin ikkunaa hieman uusiksi ja tunnollisena harjoittelijana vietin perjantai-iltani kuvaten sitä.
On jännä huomata miten liikkeet näyttävät iltaisin houkuttelevimmilta. Päiväsaikaan monet yksityiskohdat jäävät huomaamatta.

Sara




Kotimaisesta työstä

Mietittiin Tyran kanssa tuossa yks päivä markkinointipalaverissa (eikö se muka ole palaveri, jos muun juoruilun ohessa sattuu puhumaan vähän myös työasioista?), miten Punavuoren Putiikki erottuu muista putiikeista. Itsestäänselvin vastaus oli tietysti, että meillä on ihanimmat tuotteet, mutta jäätiin miettimään myös sitä, että meidän tuotteet on kaikki tehty 100%:sesti Suomessa.

No joo, onhan muitakin kotimaassa tehtäviä merkkejä olemassa, mutta ei monikaan markkinoi kotimaista tuotantoaan kovin aktiivisesti. Avainlipputunnus on joillain, mutta koska sen saaminen edellyttää rahaa, ei sitä kaikki yritykset ole hakeneet. Toisaalta sekään ei edellytä täysin kotimaista tuotetta.

Mistä sitten tunnistaa oikeasti Suomessa valmistetun tuotteen, jos haluaa ostaa sellaisen? Helpointa on varmaan kysyä kaupassa kun on ostamassa jotain, että missä se tuote on tehty.

Mutta onko se kotimainen tuotanto sitten tärkeää? Nyt kun meillä on lukijoitakin, voin kysyä tämän perinteisen blogikysymyksen: "mitä mieltä arvon lukijat ovat?" Onko tuotteen valmistusmaalla merkitystä? Onko se, että tuote on tehty Suomessa sellainen ominaisuus, josta sinä olet valmis maksamaan enemmän kuin muualla tehdyistä?

Ja sitten vielä musavinkki sunnuntai-illaksi. Tämä soi nyt:



Sunnuntaiterveisin
Hanna :)

perjantai 9. huhtikuuta 2010

VARASTOT TYHJÄKSI!

KUTSU

HELSINKI FASHION STOCK SALES
SEASON 2

PE-LA 16.-17.4.2010 VANHALLA YLIOPPILASTALOLLA
PE KLO 11-19 & LA KLO 10-18


Helsinki Fashion Stock Sales käynnistyy taas! Lumi on 14 –konseptiliikkeen ja Olivia –lehden järjestämä muotitapahtuma kerää yhteen lähes 40 suunnittelijaa ja muotiliikettä Vanhan ylioppilastalon juhlasaliin, huhtikuun 16.-17.päivä.


Tule ja shoppaile loistavissa puitteissa pääkaupungin sydämessä, ja tee upeita löytöjä – valikoimissa on tämän hetken kiinnostavimpien nimien vaatteita, kenkiä, laukkuja ja koruja edullisin hinnoin. Uusien mallistojen lisäksi löydät myös yksittäis- ja mallikappaleita sekä edelliskausien helmiä.

Helsinki Fashion Stock Sales –tapahtumaan osallistuvat mm.

DesignShopOutlet.com

Miranda Lingerie

Tiia Vanhatapio

Camilla Mikama

Mirkka Metsola

Makia Clothing

Subremebeing

Minna Parikka

2 or+ by Yat

Bisquit Stash

Sanna Rinne

KoneHelsinki

Chao & Eero

Superyellow

Kooky Gems

Lumi on 14

Arela Lizza

St. Vacant

Havaianas

TitiMadam

She Rocks

Kirsi Lille

Björkvin

My o My

Urban A

Puoti.fi

Minimo

Goodis

Noolan

Mhann

Riivari

Nekku

Asuna

Piriste

CTRL

Uman

Muru

Jolier

Liike

Lumi

ym.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Varaathan mukaan käteistä.

Helsinki Fashion Stock Sales löytyy myös Facebookista osoitteesta: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=366483646616&ref=ts

Kutsu mukaan ystäväsi.


Nähdään vanhalla!!

Tyra

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Tiedän mitä tein viime pääsiäisenä

Niin tai saattaa se olla vielä tämä, joskus on vaikea tietää mihin asti termillä "viime" viitataan. Tai onko seuraava nyt vai sitten vasta sen jälkeen...

No kuitenkin. Otsikkoon viitaten, miepä kerron. Söin mämmiä ja suklaamunia. Ensimmäistä aion jatkaa vieläkin, ja jälkimmäisissä on taso laskenu rankasti sitten lapsuuden. Tämä pääsiäisen ehdoton huippukoottava (liitä-nämä-3-osaa-toisiinsa) oli ötökkä hienolla alustamekanismilla, jonka avulla sen pitäisi hypätä. No ei hyppää, tai sitten olen tottunut liian hyviin hyppyominaisuuksiin muinaisilla 80-luvun kirppupelikirpuilla.

Ruokien väliset ajat vietettiin Iran kanssa Putiikilla kevätmalliston ompelun parissa. Ellen pääsi testailemaan jo protovaiheessa vaatteita.




Ensimmäisenä tulee siis mekkoja ja housuja, seuraavaksi vielä noita housujen parina olevia paitoja/ pikkujakkuja. Mallisto täydentyy vielä kevätneuleilla, mutta niistä lisää myöhemmin. Myös informatiivisempia kuvia on luvassa, kunhan ehdin (tai Sara ehtii :D) kuvailemaan.

Nyt Kalliota.

Hanna

torstai 1. huhtikuuta 2010

Harjoittelija tullut Putiikkiin!

Ensimmäiset neljä päivää kohta takana Putiikilla harjoittelun merkeissä. Mielenkiintoista on ollut (ja hyvää seuraa). Näin naispuolisena olen aina ollut kiinnostunut vaatteista ja kaikesta niihin liittyvästä, mutta tämä "maailma" on minulle vieras. Esimerkiksi ompeleminen, sekä ihastuttava burleski-meininki ovat minulle uusia tuttavuuksia. Mutta innolla odotan tulevaa! 
Pääsiäisenä aion ideoida uuden teeman näyteikkunaan, toteutus seuraa perässä!

Värikästä pääsiäistä!

Terveisin, harjoittelija-Sara