sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Kotimaisesta työstä

Mietittiin Tyran kanssa tuossa yks päivä markkinointipalaverissa (eikö se muka ole palaveri, jos muun juoruilun ohessa sattuu puhumaan vähän myös työasioista?), miten Punavuoren Putiikki erottuu muista putiikeista. Itsestäänselvin vastaus oli tietysti, että meillä on ihanimmat tuotteet, mutta jäätiin miettimään myös sitä, että meidän tuotteet on kaikki tehty 100%:sesti Suomessa.

No joo, onhan muitakin kotimaassa tehtäviä merkkejä olemassa, mutta ei monikaan markkinoi kotimaista tuotantoaan kovin aktiivisesti. Avainlipputunnus on joillain, mutta koska sen saaminen edellyttää rahaa, ei sitä kaikki yritykset ole hakeneet. Toisaalta sekään ei edellytä täysin kotimaista tuotetta.

Mistä sitten tunnistaa oikeasti Suomessa valmistetun tuotteen, jos haluaa ostaa sellaisen? Helpointa on varmaan kysyä kaupassa kun on ostamassa jotain, että missä se tuote on tehty.

Mutta onko se kotimainen tuotanto sitten tärkeää? Nyt kun meillä on lukijoitakin, voin kysyä tämän perinteisen blogikysymyksen: "mitä mieltä arvon lukijat ovat?" Onko tuotteen valmistusmaalla merkitystä? Onko se, että tuote on tehty Suomessa sellainen ominaisuus, josta sinä olet valmis maksamaan enemmän kuin muualla tehdyistä?

Ja sitten vielä musavinkki sunnuntai-illaksi. Tämä soi nyt:Sunnuntaiterveisin
Hanna :)

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Ehdottomasti kotimaisuus vaikuttaa tuotteen houkuttelevuuteen. Kyseessä eivät ole nationalistiset, vaan eettiset ja ympäristölliset syyt. Tästä voisi tietysti pitää pitkänkin saarnan, mutta pähkinänkuoressa kotimaassa tehty tuote tuottaa paljon vähemmän kuljetuskuluja ja saastetta, ja työntekijälle maksetaan kunnon palkka ja turvataan edut.

  Olen valmis maksamaan kotimaisesta eettisestä tuotteesta reilusti enemmän kuin intialaisesta hikipajatuotteesta, mutta opiskelijabudjetti valitettavasti asettaa tietyt rajat rahankäytölle. Miranda Lingerien alusasusetti on toivelistallani, ja koko setin hankinta vaatii budjetointia ja säästöä, mutta lopulta maksan sen hinnan kyllä mielelläni.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, mukava kuulla, että ollaan suunnilleen oikeilla linjoilla siis :)

  Ja vaikka yrittäjän ei ehkä näin pitäisikään näin sanoa, niin ei tuo tiukan budjetin aiheuttama ostosten harkitseminen ole ollenkaan huono juttu, ainakaan noilta eettiseltä ja ympäristölliseltä kannalta ajateltuna...

  VastaaPoista